Ekspansionsbolt m12 |12×100 mm | 4 stk.

48,00 DKK Ekskl. Moms
  • Type: Ekspansionsbolt m12
  • Materiale: Forzinket stål
  • Overflade: Galvaniseret
  • Længde: 100 mm
  • Ø: 12 mm

 

Denne 4-pak er egnet til gulvmontering af følgende påkørselsværn:

-
+

Lignende produkter

Ekspansionsbolt til metalkonstruktioner med høje belastninger

Denne pakke indeholder 4 stk. ekspansionsbolt M12 12×100 mm, som kan anvendes til fastgørelse af sikkerhedsudstyr og fodplader til pallereoler. Ekspansionsbolte er velegnede til at modstå store belastninger. En ekspansionsbolt kaldes også en ankerbolt, da bolten har et ekspanderende anker af galvaniseret stål. Denne type ekspansionbolt er velegnet til fastgørelse i beton eller mursten, og anvendes ofte til montering af pallereoler.

 

Ekspansionsbolte M12 12×100 mm anvendes til fastgørelse af:

 

Ekspansionsbolte M12 12×100 mm må kun anvendes indendørs i tørre lagerlokaler på betonunderlag, som ikke er revnet. De hårdføre ekspansionsbolte er udarbejdet i forzinket stål. Denne pakke indeholder typen ekspansionsbolt m12.

 

Montering af ekspansionsbolt

Ekspansionsbolt M12 anvendes ofte til sikker montering af større stålkonstruktioner som pallereoler. Dette sikrer, at lagerreolen forbliver stabil ved påkørsler eller slag. Derudover benyttes ekspansionsbolte også til mindre genstande som truckværn og stigebensbeskyttere. Ekspansionsbolt beton forhindrer, at sikkerhedsudstyret rykker sig, hvis det rammes af en truck.

 

Fordele ved ekspansionsbolte:

  • Belastning kan ske direkte efter endt montage
  • Tidsbesparende montage
  • Mange anvendelsesmuligheder til betonkonstruktioner

 

Værktøj, som anvendes til montering af ekspansionsbolt beton:

  • Ø12 mm betonbor
  • Boltspænde/Slagnøgle

 

Ekspansionsbolt hvordan:

Herunder findes guide til hvordan ekspansionsbolte monteres i underlaget. Følg alle trinene i korrekt rækkefølge for at opnå en sikker montering.

Trin 1: Bor hul

Sørg for at sikre dig, at underlaget er uden revner og egnet til at blive boret i. Her skal der tages højde for varme i gulvet. Anvend et Ø12 mm bor til at bore hul i betonunderlaget. Hold boltspænderen i en 90° vinkel i forhold til underlaget.

Trin 2: Blæs hullet rent

Efter endt boring af hul er det vigtigt at blæse hullet rent for støv med luftpumpe eller trykluft. Det er vigtigt at gøre hullet tilstrækkeligt rent for støv for at den pågældende ekspansionsbolt kan fæstnes i underlaget. Det anbefales at blæse fra bunden af hullet for at opnå effektiv forankring af ankerbolt.

Trin 3: Spænd ekspansionsbolt med boltspænde

Isæt ekspansionsbolt m12 i det forborrede hul med møtrikken opad. Møtrikken fjernes ikke før isætning, da gevindet kan blive beskadiget. Anvend en boltspænder til at fastspænde den anvendte ankerbolt. Ekspansionsbolt skal bores minimum 75 mm ned.

Vær opmærksom på ikke at overspænde, da det kan ødelægge betonunderlaget. For ekspansionsbolt ANEX 12×100 mm foreskrives bespændingen til 50 Nm.

Trin 4: Støvsug rundt om den isatte bolt

Støv og grus kan udgøre fejlbespænding af ekspansionsbolt, hvis dette forefindes under spændeskiven. Dette kan på sigt forudsagde at møtrikken løsnes og derfor ikke har korrekt bespænding på 50 Nm.

 

Fjerne ekspansionsbolt:

Nedenstående guide tager dig igennem, hvordan det foregår ved at fjerne ekspansionsbolt fra underlaget. Vi anbefaler, at fjernelse af ekspansionsbolte kun foretages på baggrund af fagkyndig rådgivning, da det kan have sikkerhedsmæssige konsekvenser for stabiliteten af stålkonstruktionen.

Trin 1: Møtrikken løsnes

Møtrikken skrues af.

Trin 2: Fjern fastspændt del

Det fastspændte del, som truckværn, hjørnebeskytter eller stigebensbeskytter, fjernes.

Trin 3: Skær ankerbolt ved gulvhøjde

Ankerbolten skæres ved gulv og efterfølgende bankes nogle mm under gulvhøjde for at herefter at kunne dække med beton eller lign.

 

Få rådgivning om anvendelse af ekspansionsbolte

I Thanex har vi mangeårige erfaring med sikker montage af såvel større som mindre stålkonstruktioner. Derfor rådgiver vi gerne om, hvornår det vil være relevant for dig at benytte ekspansionsbolte. Kontakt os på tlf. 46 18 69 69 eller [email protected] for vejledning om anvendelse af ekspansionsbolte til dit lager.

Type: Ekspansionsbolt m12

Modelnavn: ANEX 12×100 mm

Materiale: Forzinket stål

Overflade: Galvaniseret

Længde: 100 mm

Ø: 12 mm

Levering indenfor 1-3 hverdage

Andre købte også

Du kunne også være interesseret i...

Kom nemt i kontakt med Thanex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 46 18 69 69