Stigeeftersyn

Lovpligtigt eftersyn af stiger

Faldulykker på arbejdspladser er et stigende problem. Det er derfor vigtigt at sørge for at skabe en sikker arbejdsplads. Arbejdsredskaber, som stiger, skal vedligeholdes og efterses for at undgå arbejdsulykker. Vejledning om krav til og brug af transportable stiger findes i At-vejledning B.3.1.1-3. Vejledningen angiver, at stiger skal undersøges grundigt efter leverandørens anvisning af en sagkyndig person. Det skal normalt ske mindst en gang om året, også kaldet stigeeftersyn. Undersøgelsen skal omfatte stigerne og alt tilbehør. Derudover bør eftersyn af stiger registreres og indeholde resultaterne af eftersynet. Vores fagkyndige kontrollører sørger for, at stiger efterses efter de gældende krav og regler. Vi hjælper jer med at leve op til lovgivningen, så I kan koncentrere jer om det daglige arbejde.       

Lovpligtigt stigeeftersyn udføres af vores fagkyndige kontrollører

Hør mere om stigeeftersyn

Vi kontakter dig for en snak om, hvordan vi kan hjælpe.

Mette Fritze

Hvor ofte skal stiger efterses?

Reglerne i forhold til Arbejdstilsynet og stiger

Regler for stigeeftersyn angiver, at stiger som minimum skal have et grundigt stigeeftersyn hver 12. måned, hvis andet ikke er nævnt i leverandørens brugsanvisning. Dog kan det være nødvendigt at lave et ekstra eftersyn, hvis stigen er blevet udsat for påvirkninger, som kan være årsag til, at stigens konstruktion er blevet ændret.

Hvilke stiger skal efterses?

 • Enkeltstige
 • Dobbeltstige/wienerstige
 • Trappestige
 • Skydestige
 • Rullestige
 • Kombistige
Stigeeftersyn foretages ift. Arbejdstilsynets regler om stiger.

Din samarbejdspartner indenfor lagersikkerhed

Læs flere informationer om de mange løsninger Thanex kan tilbyde til lagerindretning i brochuren, hvor du også finder flere specifikationer om vores reoleftersyn.

Få et uforpligtende tilbud på stigeeftersyn til jeres lager

Thanex er vant til at foretage eftersyn i alle typer virksomheder. Vores kontrollørteam klarer alle slags eftersyn. Vi er vant til at hjælpe forskellige typer af virksomheder med alle former for inspektion af lagerinventar. Kontakt os for at høre om mulighederne for eftersyn i forhold til jeres lagerinventar.

Hvem må lave lovpligtigt stigeeftersyn?

Regler for stigeeftersyn

Ifølge Arbejdstilsynet skal eftersynet foretages af en ekspert, som er fagligt i stand til at lave et forsvarligt eftersyn efter leverandørens anvisninger. Vores kontrollører er certificeret til at foretage lovpligtigt stigeeftersyn og rådgiver gerne om sikkerhed på arbejdspladsen. Vores kontrollører har erfaring med stigers tekniske opbygning, funktion og korrekt vedligeholdelse. Læs mere om korrekt brug af transportable stiger hos Arbejdstilsynet.

Vores fagkyndige kontrollører er vant til at efterse lagerinventar og har stor viden om, hvordan der skabes sikre forhold for medarbejdere. Du kan også få foretaget stigeeftersyn sammen med reoleftersyn. Se mere om reoleftersyn her

Læs om, hvordan du arbejder sikkert på stiger

Læs om regler for stigeeftersyn.

Hvad indeholder et stigeeftersyn?

Et stigeeftersyn sikrer, at stigen er uden fejl og mangler og derved er sikker at benytte. Ved eftersyn af stiger sørger vi for, at Arbejdstilsynets krav til stiger overholdes. Inspektøren sikrer, at stiger, der anvendes erhvervsmæssigt er i overensstemmelse med de gældende standarder for stiger.

Du modtager efter besøget en detaljeret rapport, som dokumentation for, at det årlige stigeeftersyn er blevet foretaget og efterset af en sagkyndig. I rapporten kan du se vores tjekliste til eftersyn af stiger og hvilke specifikke punkter, der er blevet udført ved kontrolbesøget. Rapporten er med til at registrere det lovpligtige stigeeftersyn, og du har derfor altid gyldig dokumentation ved hånden.  

Hvad indeholder et eftersyn af stiger:

 • Eftersyn af certificeret sagkyndig
 • Kontrol af korrekt mærkning og standardisering af stigen
 • Sikkerhedsrådgivning til korrekt brug af stigen
 • Godkendelsesmærkat på godkendte stiger
 • Rapport for udført eftersyn
 • Eventuel udbedring af skader samt skift af defekte og slidte dele

 

Vi sørger for at kontakte dig, når det igen er ved at være tid til at årlige stigeeftersyn, så du sikrer, at stigerne altid er efterset i forhold til Arbejdstilsynets anbefalinger.

Ønsker I at få besøg af vores professionelle team til at efterse jeres lagerløsning, eller har I spørgsmål vedrørende jeres lagerinventar, er I velkomne til at kontakte os på tlf. 46 18 69 69 eller via e-mail: [email protected].

Eftersyn af stiger ift. regler og krav fra arbejdstilsynet. Stigeeftersyn foretages i hele landet.

Kom nemt i kontakt med Thanex

Udfyld formularen med dit spørgsmål og du vil få svar hurtigst muligt. Du kan også altid ringe til os på (+45) 46 18 69 69